Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy, kliknij tutaj
×
0 0

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza
- + Dopasuj

Produkt chwilowo niedostępny

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

dodaj do schowka znajdź podobny
Podziel się:
Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska – dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem – fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś…
Ogólne

Ilość stron

144

Rok Wydania

2015

Oprawa

oprawa twarda

Format

19x25 cm

ISBN

978-83-274-3105-9

Wydawca

Olesiejuk

Inteligentny dom to jeszcze do niedawna futurystyczna wizja z książek czy filmów science-fiction, obecnie coraz śmielej realizowana w prawdziwym świecie. Możliwość zdalnego zarządzania domowymi sprzętami, oświetleniem i energią, to atrakcyjna alternatywa dla tego, co znaliśmy do tej pory.

Koszt dostawy:

Zmień kod pocztowy

Sprawdź dostępność produktu w Twojej okolicy

Loader...
pixel Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza