Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza
- + Dopasuj

Produkt chwilowo niedostępny

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

dodaj do schowka znajdź podobny
Podziel się:
Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska – dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem – fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś…
Ogólne

Producent

Firma Ksiegarska

Ilość stron

144

Rok Wydania

2015

Oprawa

oprawa twarda

Format

19x25 cm

ISBN

978-83-274-3105-9

Wydawca

Olesiejuk

Inteligentny dom to jeszcze do niedawna futurystyczna wizja z książek czy filmów science-fiction, obecnie coraz śmielej realizowana w prawdziwym świecie. Możliwość zdalnego zarządzania domowymi sprzętami, oświetleniem i energią, to atrakcyjna alternatywa dla tego, co znaliśmy do tej pory.

Koszt dostawy:

Zmień kod pocztowy

Sprawdź dostępność produktu w Twojej okolicy

Loader...
pixel