Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy, kliknij tutaj
×
0 0

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska
- + Dopasuj

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska

raty online dostępne od 300,- do 20 000,-

  • Dostępny!
  • Wysyłamy z magazynu w 24h
  • Dostawa od 0,-
  • Gdzie kupić
dodaj do schowka znajdź podobny
Podziel się:
Mówi się o niej „tygiel smaków”. Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania, ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka… Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...
Ogólne

Ilość stron

144

Rok Wydania

2015

Oprawa

oprawa twarda

Format

19x25 cm

ISBN

978-83-274-3561-3

Wydawca

Olesiejuk

Napisz pierwszy komentarz

Opinia zostanie opublikowania po weryfikacji treści. Zastrzegamy sobie prawo do kasowania opinii zawierających: wulgaryzmy, teksty reklamowe, wypowiedzi niezwiązane z produktem, a także obraźliwe wobec innych użytkowników serwisu, osób trzecich, instytucji, itp. Szczegóły w regulaminie.
* pola wymagane

Koszt dostawy:

Zmień kod pocztowy

Sprawdź dostępność produktu w Twojej okolicy

Loader...
pixel Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska