Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy, kliknij tutaj
×
0 0

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa
- + Dopasuj

Produkt chwilowo niedostępny

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa

dodaj do schowka znajdź podobny
Podziel się:
Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z niezwykle wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano wiele rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki oraz szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie…
Ogólne

Ilość stron

144

Rok Wydania

2015

Oprawa

oprawa twarda

Format

19x25 cm

ISBN

978-83-274-3562-0

Wydawca

Olesiejuk

Koszt dostawy:

Zmień kod pocztowy

Sprawdź dostępność produktu w Twojej okolicy

Loader...
pixel Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa